You’ll never work alone

Elke medaille heeft 2 zijden, vaak toont men maar 1 zijde. Ook Covid19.

Nu eens de andere: immers, niet iedereen is vandaag technisch werkloos, velen mogen, willen of moeten doorwerken. Voor deze mensen is het zwaar te horen dat wie kan, mag, moet of wil stoppen 70% van zijn bruto ontvangt met erbovenop een premie van 150€ en een eenmalige korting op energie van 220€.

Heeft iemand al ooit de vraag gesteld wat die paar miljoen werknemers als compensatie krijgen voor hun blijvende inzet ? Zij zijn immers een ganse dag aan de slag om enkel die maximum 30% meer te hebben, en dit terwijl ze permanent in een risicosituatie staan. Dat is zo voor zorgverstrekkers, voor mensen in een dienstensector zoals voedingswinkels, maar ook voor al dezen die elders aan de slag blijven. Die 30% dat is voor velen niet meer dan 40€ bruto per dag om dan volgens geval 9, 10 of 11u van huis weg te zijn.

Daarom Dames en Heren Persconferentiegevers, denk ook eens aan deze groep die nog altijd de grote meerderheid vormt. Ik ben werkgever in de bouwsector en wordt dagelijks met deze opmerking geconfronteerd. Ik hoop dat we niet de sector of deel van de maatschappij zijn die vergeten wordt, dit in een tijd waar voorgesteld wordt om in bepaalde sectoren tijdelijk goedkope krachten in te zetten…. Nooit gedacht aan een gevarenpremie ?

Ook dit is sociale vrede, zal het op deze aanvullende uitgave aankomen ?

Vincent Salembier                                                                                                                     CEO NV Salembier Aannemingsbedrijf

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *